Formació Sanitària Especialitzada

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, fundat l'any 1401 per una butlla pontifícia del Papa Benet XIII, és una de les institucions sanitàries més antigues d'Europa. És una institució molt arrelada a la ciutat de Barcelona i a tot Catalunya, i durant cinc segles va ser l'únic hospital d'aquesta magnitud a tot el país, a més de seu de la Facultat de Medicina.

Aquesta antiguitat però, no ha estat en detriment del seu caràcter capdavanter en moltes iniciatives: en concret, en la formació postgraduada d'especialitats mèdiques va fundar, conjuntament amb l'Hospital General de Astúries i la Clínica de la Concepción, la Taula d'Hospitals, introductora del sistema de residències, que va tenir la seva primera promoció l'any 1966.

Posteriorment, una vegada instaurat el programa de residència MIR per convocatòria nacional única, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau s'hi va incorporar des de la primera promoció, l'any 1978, amb residents de 26 especialitats. A partir d'aleshores s'hi han anat incorporant més especialitats fins arribar a les 39 que té acreditades oficialment en l'actualitat, amb programes per a diferents llicenciatures i tres Unitats Docents Multiprofessionals.

 

Comissió de Docència

  • Cap d’Estudis i Presidenta de la Comissió de Docència: Dra. Gemma Carreras
  • Administratives del departament de Docència:  María José Martín i Cristina Ramos     
  • Dades de contacte:

- Telèfons: 93 553 79 38 / 93 553 79 92
- Fax: 93 553 79 39
- Email: docencia@santpau.cat

 

Informació nova promoció
Veure enllaç

Responsables i tutors de les diferents Unitats Docents
Veure document


Itineraris formatius de les diferents especialitats

 
 

 

 

Jornada de portes obertes
Accedeix a l'espai


Plantilla i oferta de residents
Veure documents